Hoe kun je een dagboek uitbrengen en is dit uberhaupt mogelijk?

Hallo allemaal,

Ik schrijf al van jongs af aan heel erg veel en op dit moment heb ik al 6 notitieboeken/dagboeken volgeschreven.
Ik begin altijd met een groet en de datum en verder schrijf ik wat ik heb gedaan of wat me bijvoorbeeld dwars zat/zit. Ik schrijf dus over mijn dagelijkse leven, maar blik ook tussendoor terug op mijn beperking of ik vertel tussendoor wat over vroeger. Uiteindelijk eindig ik altijd weer met een groet en de eindtijd van het schrijven noteer ik er ook altijd bij.
Ik heb dus al zoveel geschreven dat het mij gaaf lijkt om een boek uit te brengen. Het gaat om een periode van mijn 10e tot en met mijn 18e (wat nu is). Echter heb ik nog nooit zo'n dagboek boek gelezen (op het dagboek van Anne Frank na) en vraag ik mij af of je zoiets uberhaupt kan uitbrengen op deze manier. Of moet ik alles opnieuw 'overschrijven' en er gewoon 1 verhaal van maken en dat ik dan terugblik naar het verleden? Ik kan het nergens echt goed op internet vinden over hoe en wat. Wel lijkt het me dus gaaf om mijn verhaal uit te laten brengen.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het grote ideaal van veel schrijvers is dat ze hun boek publiceren via een uitgeverij, het kost je geen geld en het scheelt je veel werk maar het is moeilijk om de uitgever zover te krijgen dat hij het boek uitgeeft, de inkomsten zijn in een klein afzetgebied als Nederland en Vlaanderen zeer klein en je bent de regie kwijt. Een uitgever wil pas uitgeven als: a. het geschreven is door een goede schrijver b. de tekst pakkend is c. er een doelgroep is waardoor het financiële rendement aantrekkelijk zal zijn. Uitgeverijen hebben scouts die literaire bladen en andere tijdschriften in de gaten houden op zoek naar talent. Probeer dus al iets te publiceren in een literair tijdschrift, zodat jij geen uitgever hoeft te zoeken, maar dat de uitgever jou zoekt.. Zelf een boek publiceren en uitgeven voor eigen risico heeft als voordeel dat je de baas blijft. Wil je het boek zelf verkopen in eigen beheer of via de boekhandel. Zorg voor een ISBN-nummer. Breng zelf je boek onder de aandacht via de social bij jouw doelgroep. Dat hoeft niet zoveel te kosten. Voor informatie en hulp voor uitgeven via uitgever of uitgeven in eigen beheer: https://www.schrijverspunt.nl/uitgever-schrijverspunt-geeft-je-boek-uit https://www.schrijverspunt.nl/clusteruitgeverij-eigen-beheer-gedrukte-boek Alle begin is moeilijk, maar wie niet waagt, die niet wint. De moed bij de eerste tegenslagen, en die komen er gegarandeerd, niet opgeven maar doorzetten. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100