Kan je iedereen een zuivere toon aanleren?

Mensen zeggen vaak dat iedereen kan leren zingen, maar is dat ook zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om goed te kunnen zingen moet je ook goed kunnen horen. Daarnaast moet je ook controle over je strottenhoofd hebben. Goed met je ademhaling om kunnen gaan enz. Er zijn zoveel aspecten die nodig zijn om zuiver te kunnen zingen. Als alles mooi in harmonie is en je bent ook nog eens heel muzikaal, zou je zomaar heel zuiver kunnen zingen. Maar het antwoord op je vraag is; Ja, iedereen kan zingen, maar of iedereen het ook mooi vindt is een tweede.

ja als je lang oefent wel je moet dan eerst leren hoe je je tong en lippen moet gebruiken. en daarna veel stemoefeningen doen

Iedereen kan het genot ervaren van zingen! Alleen of het zuiver is, hangt af van het gehoor, en van techniek. Dat neemt niet weg, dat zingen heerlijk is om te doen. In een groep kan iedereen zingen, dat in ieder geval, omdat er toch binnen een groep correctie optreedt.

Ja iedereen die hier lichamelijk toe in staat is kan leren zingen, maar niet iedereen kan mooi leren zingen. Je moet er gevoel voor hebben. Het is net als piano spelen, het is niet moeilijk om na wat oefening te leren welke toets je moet aanslaan bij welke noot, dat kunstje kan iedereen met een beetje intelligentie onder de knie krijgen, maar om er muziek van te maken heb je gevoel voor ritme en muzikaliteit nodig. Met zingen gaat het net zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100