Kun je bij rondbreien zelf bepalen of de binnen- of buitenkant van de lus waarop je breit de goede kant is?

En hoe doe je dit dan?
Ik heb het idee dat als je alle steken recht breit op een rondbreinaald, je draad altijd aan de buitenkant van de lus blijft. Dus als je fair isle breit is de buitenkant van de lus je achterkant/verkeerde kant. Dan is dus de binnenkant je goede kant.
Klopt dit?
En kun je dan zonder aanpassingen in het patroon dit gewoon breien zoals het patroon aangeeft? Want je breit dan eigenlijk de trui of wat het dan ook is, binnenste buiten.
Ik bedoel: als je de trui dus zo binnenste buiten breit, en je doet 'm terug als het werk klaar is, heb je dan wel het gewenste resultaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe is wat je ziet - de buitenkant of de voorkant, hoe je het wilt noemen- ook de mooie kant. De draad zit in feite dus een beetje aan de achterkant. Je hoeft het werk dus als het af is niet te keren. Dat is net zo als je met 4 of 5 naalden rond breit. Je kunt gewoon het patroon aanhouden. Bij fair isle worden delen van het patroon averechts gebreid, dwz dat je aan de mooie kant dus de averechtse steken ziet, waardoor de kabels etc. als rechte steken mooi naar boven komen. Als het werk af is moet je het dus niet keren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100