Hoe begin je met modelbouw?

Het lijkt ons erg leuk om een modeltrein te hebben, met een compleet aangelegde omgeving erom heen. Dus huisjes en boompjes, wegen en water, etc.
Het leukste lijkt ons om alles helemaal zelf te bouwen, omdat de standaard Nederlandse of Oostenrijkse huisjes die je overal ziet ons niet zo aanspreken. We denken meer aan een Zweeds landschap.
Hoe kunnen we hiermee het beste starten; waar halen we bv bouwtekeningen vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb de vraag aan mijn man voorgelegd. Hij is modelbouwer. Zelf raad hij je aan om je eens te verdiepen in de volgende site: http://modeltreinbaan.nl Op deze site, die volgens hem de beste site van Nederland is, kan je heel de bouw van een totale zolderbaan meebeleven. Als je je even aanmeldt krijg je iedere week een nieuwe update van het werk dat deze man verricht. Bovendien kan je vragen stellen waar je altijd antwoord opkrijgt. Maar kijk eerst even rustig op de site rond, je zal verbaasd zijn over de hoeveelheid informatie. Ook de vele foto's maken alles duidelijker dan alleen met tekst.

Ga eens op vakantie naar Zweden en aanschouw de mooiste plekjes. Fotografeer deze, en maak het op schaal. Het komt niet zo secuur, als het maar een beetje klopt en dezelfde maten aanhoud als je 1e werkje. (zelfs dat is in principe nog niet nodig) Het sprookjesbos in de efteling is ook zonder bouwtekeningen in elkaar gezet ;) Als je niet op vakantie kunt, neem dan foto's van internet. Dan een kamertje of ruimte beschikbaar stellen en voorzien van 1 of 2 tafels waar je alles op wil bouwen. (tafels waar in geboord mag worden ivm elektriciteit of water leidingen) De rest komt vanzelf wel. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100