Wat voor danscursus past bij mij?

Ik wil heel graag een danscursus volgen. Ik ben alleen niet zo heel goed in danspasjes onthouden. Dus het moeten passen zijn die veel voor komen en veel herhaald worden. Het moet wel een swingende dans zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt ook een beetje aan wat voor muziek je houdt. Echter zou ik zeggen: SALSA. Dit is een leuke dans die goed te leren is. Verder is het met leuk (cubaans) muziek. Ook op vakantie zal dit door de lokale bevolking (cuba, dominicaanse republiek, etc) wel gewaardeerd worden als je meedoet. Echter weet ik niet of je van die muziek, cultuur en zo houdt. Klassieke dansen kun je bij heel veel scholen leren zoals de verschillende walsen en dergelijke. Succes,

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Salsa_%28dans%29

Ik zou eens bij de plaatselijke dansschool informeren. Nog steeds zijn er genoeg dansscholen, waar de gewone ballroomdansen onderwezen worden. Oftewel stijldansen. Maar dat is lang niet meer zo stijl en stijf als vroeger. Vanwege zijn eenvoud wordt de foxtrot door dansscholen graag gebruikt als instapdans, waarbij er niet veel naar techniek gekeken wordt Foxtrot, quickstep, Engelse wals, Weense wals. Een simpele foxtrot of quickstep kun je al leren met vier pasjes: slow, quick, quick, slow. Oftewel: achter, zij, zij, sluit. Dat kun je bijna overal, op allelei muziek dansen. Je begint altijd eenvoudig. Een dergelijke dansles vereist wel ongeveer evenveel mannen als vrouwen. En of er nog genoeg mannen zijn die dit willen leren, dat weet ik niet. Toegevoegd na 2 minuten: Passen: achter, achter, zij, sluit. Traditioneel wordt de foxtrot op popmuziek gedanst, in hedendaagse dansscholen ook graag op de wat meer modernere hiphop. De foxtrot heeft een vierkwartsmaat. http://nl.wikipedia.org/wiki/Foxtrot_(dans)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100