Hoe kan ik een grote partij ministeck wassen zonder de kleuren te vermengen?

Ik heb van mijn ouders een gigantische koffer ministeck gekregen. Deze koffer heeft allemaal vakjes met verschillende kleuren en vormpjes.

Nu heeft deze koffer jaren op zolder gelegen en hierdoor een bepaalde geur gekregen. Nu gaat het mij er vooral om: Hoe kan ik de ministeck het beste wassen zonder alle kleuren door elkaar te gooien. (het gaat echt om een grote partij dus apart wassen zal enorm lang gaan duren)

Iemand ervaring en tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem een oude pantye, de eerste kleur in de teen en vlak daarna een knoop, dan de 2de kleur en weer een knoop etc etc, met geluk kun je 6 kleuren kwijt per been. Of je knipt de panty in stukjes en knoopt elk stuk apart dicht met ministeck in die kleur erin en dan het geheel in het sop Toegevoegd na 8 uur: Ik zou trouwens beginnen met het handsopje. Ten eerste gebruiken de modernere wasmachines maar heel weinig water, uit milieu oogpunt perfect maar niet als je iets in ruim water wilt soppen. Ten tweede schuren de stukjes misschien wel erg langs elkaar door dat gedraai en beschadigen ze. Tot slot wil je inderdaad niet dat die panty stuk gaat in je wasmachine....

Simpel, dit gaat net als legostenen wassen. Stop die zooi in een kussensloop, vervolgens even die kussensloop dichtbinden met een dik stuk elastiek of touw. Gewoon op 40 graden wassen. Maar je kan het ook nog met een handssopje met biotex doen.

Ai, dat wordt lastig. Als je bh netjes hebt dan kun je die gebruiken. Verder kom ik nu ook niet.

waszakjes die je ook gebruikt voor wol of BH's. maar terwijk ik dit schrijf denk ik dat je ze even goed en goedkoper in pantys of kousen kunt doen, dichtknopen en in het wasmachine op kort programma

Het kan inderdaad in de wasmachine zoals genoemd. Als het voornamelijk gaat om stof en wat vlekken dan kun je het ook per kleur in een grote zeef leggen en in de gootsteen leggen met heet water. Doe er genoeg zeep bij (dettol reinigt goed en verwijdert ook geuren) en laat een tijdje weken. evt even schudden/doorroeren zodat alles schoon wordt en daarna op een theedoek oid laten drogen.

Het plastic van Ministeck is behoorlijk kleurecht, zolang je de temperatuur niet veel te hoog maakt. Een warm sopje van afwasmiddel of biotex zal ruim voldoende zijn voor een wasbeurt, te meer omdat het gladde plastic oppervlak geen vuil opneemt. Een te hoge temperatuur kan wel de vorm (en dus de pasvorm) veranderen, maar dat zal pas bij temperaturen boven de 70-80 graden kunnen spelen. Toegevoegd na 6 minuten: Doe dus steeds enkele contrasterende kleuren tegelijk in een afwasbak zodat je ze later weer makkelijk kunt sorteren. Ook zou je het warme sop in de vakjes van de koffer kunnen gieten en na verloop van tijd weer afgieten zonder de afzonderlijke kleuren door elkaar te gooien.

per kleur in een washandje doen goed dicht maken en dan in het wasmachine op 30 graden wassen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100