Hoe kun je schrijven dat het bijvoorbeeld een paar uur later is in een verhaal?

In een film laat je gewoon gelijk het volgende stuk zien en zie je niet elke seconde van elk stuk iets. Hoe doe je dat als je een verhaal schrijft? Ik lees veel boeken, maar vind het nog steeds lastig. Als het verhaal bijvoorbeeld veel op school afspeelt, hoe kun je dan op een goede manier sommige dingen overslaan of dat het ineens de volgende dag is enzovoorts.

Ik hoop dat jullie me begrijpen. Ik vind het lastig uit te leggen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Show, don't tell! Tijdsprong op dezelfde dag: - de zon staat elders - de schaduwen van bomen en de speeltoestellen op het plein staan nu ergens anders - kinderen raken wat verveeld/vermoeid - de lucht betrekt (wat begon als een zonnige dag is een paar uur later verworden tot een grijze lucht) Van de ene dag naar de andere dag: - mensen zijn weer fris - de leraar heeft er weer zin an - het weer is anders - er is nu een overhoring die de dag ervoor is aangekondigd (de kinderen zitten er klaar voor, pen in de aanslag, bankjes uit elkaar) - de aula is opgeruimd, de vorige dag was 't een puinzooi - als het ochtend is: op straat barst 't van forenzen. Kortom: beschrijf de wereld zoals die verandert of veranderd is.

Schrijf: 'een paar uur later'

Ik denk dat ik je vraag wel begrijp en ik zou het zo doen: Het voorgaande (hoofd)stuk kun je een besloten einde geven of een open einde, dat maakt eigenlijk niet heel veel uit. Als je het nieuwe stuk maar duidelijk laat beginnen met een tijdsaanduiding, bijv. "De volgende dag..." of "Twee weken later..." of "Toen hij thuis kwam...." En dan natuurlijk ook een nieuwe alinea of bladzijde gebruiken. Dan lees je gemakkelijk door. Succes!

Een tijdje later of een paar uurtjes later

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100