Heeft iemand een idee voor een goed kruisboogmechanisme mét een trekker

Ik ben bezig met een kruisboog, en heb het booggedeelte al af, maar ik moet nu een goed kruisboogmechanisme verzinnen die heel veel kracht aan moet kunnen en het liefst met een trekker. Uitleg en afbeelding (tekening, foto ofzoiets) a.u.b.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze kerel op youtube heeft een pistol crossbow gemaakt. Je kan best even op zoek gaan naar de juiste aflevering en daar inpikken. Je zal wel nog moeten aanpassen en dergelijke, want hij maakt de kruisboog met een specifiek plan. Let op met kruisbogen waar veel kracht achter zit. Dit is niet altijd even veilig en een pijl kan grote wonden veroorzaken. Veel succes en hopelijk ben je toch iets verder geholpen.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=Gw4MqgnwTS0

Wat wij vroeger deden: Een plank met op het verre eind een buigzaam stukje hout als boog, een paar dikke elastieken als draad aan beide uiteinden van de boog. Een stukje tape om het elastiek waar je de pijl tegen aan kunt leggen, en een wasknijper als trekker. Echter, wat nog veel beter werkt als "draad" is een binnenband van een fiets. Maar pas ermee op want dat kan natuurlijk erg gevaarlijk worden allemaal. Ik blijf er echter bij dat custom made kruisbogen nooit winnen van pvc blaaspijpen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100