Dopjes van drinkflesjes, wat kan ik er mee maken behalve CD-hovercrafts?

Ik verzamel al een tijdje dopjes van drinkflesjes, omdat ik er een keer met een groep kinderen CD-hovercrafts van wil plakken. Nu wordt het een beetje te gek en heb ik inmiddels wel 100 van die dopjes. Veel te veel. Wat kan ik er nog meer mee maken?

Toegevoegd na 2 minuten:
Ik heb ook het hele sterke gevoel dat die dopjes een bestemming hebben bij mij, het drijft aan het randje van mijn bewustzijn, maar het popt niet op. Ik word er heel rusteloos van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een helm of pet. Of plak er een muts mee vol, dan heb je helm/muts ;)

Een mini-sjoelspel?

Misschien is het een idee om ze aan een basisschool te geven en er een projectweek van te maken met aandacht voor afval/milieu? De leerlingen kunnen er bijv. een groot kunstwerk van maken. Als schilderij inplakken als mozaiek, of als beeldhouwwerk van in elkaar gezette afvalobjekten, zoals lege melkpakken ed. die beplakt worden met drinkflesdopjes? Het zal in elk geval een kleurrijke 'blikvanger' worden! Stel het eens voor aan een docent, die weten er wel raad mee!

Je zou ze kunnen terugsturen naar de fabriek. Misschien kunnen ze herbruikt worden.

Gaat het alleen om die dopjes uit het filmpje? Want die heb ik niet. Ik koop nooit van die dure drankjes. Maar als het gaat om plastic dopjes van flessen en pakken: Ik prik (brand) er een gaatje in in het midden. Dan haak ik vanuit dat gaatje met plastic garen er omheen, totdat de dop bedekt is. Dan gebruik ik dat als knoop, bijv. voor een tasje.

Een vliegengordijn heb ik er een paar jaar geleden van gemaakt. Toegevoegd na 10 minuten: Help, de bedoeling was er een foto bij te plaatsen maar deze digibeet krijgt het weer niet voor elkaar.

Je kunt er een ketting van maken, leuk voor carnaval.

Je zou er heel kleine BH tjes van kunnen maken, raak je er gelijk 2 per keer kwijt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100