Hoe kan je van een vouwblaadje een kerstbal vouwen

Vorig jaar hebben de kinderen op school kerstballen gevouwen en dan opgeblazen. Dit jaar willen ze dat weer, maar we weten niet meer hoe. Wie weet het, eventueel met site met instructies.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is hoe ik het altijd deed: http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://www.origami-instructions.com/images/water-balloon/thumbnails/19-origami-water-balloon.jpg&imgrefurl=http://www.origami-instructions.com/origami-water-balloon.html&h=298&w=400&sz=7&tbnid=Y7-moi1oEAj5fM:&tbnh=92&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dorigami%2Bballon&zoom=1&q=origami+ballon&hl=nl&usg=__U2YRQWs8GTGELRuF1hqagiWGiAw=&sa=X&ei=g4IITeLpH8nA4gblrZ3hAQ&ved=0CCMQ9QEwAg Hele duidelijke plaatjes!

Neem eerst twee bierviltjes of ander stuk rond karton en maak daarvan twee mallen. De eerste mal is direct klaar want dat moet een rondje zijn. De tweede mal moet een gelijkzijdige driehoek zijn die precies in de cirkel past.....

Eigenlijk is het natuurlijk een blokje of kubus die je vouwt, als we het tenminste over dezelfde 'kerstbal' hebben. Ook handig als je geen dobbelsteen bij de hand hebt, al gooi je natuurlijk niet echt zonder afwijking ;-) Bijgaand een instructievideo.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=sxf5mwDOlB8...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100