Waar is dit voor glazen bakje voor?

Ik heb een glazen bakje met tussenschot en twee schenktuitjes. Het tussenschot heeft een inkeping aan de bovenkant. Het is ongeveer 7 cm hoog en ook 7 cm in doorsnee. Waar is het voor bedoeld en hoe moet het gebruikt worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het zo klein is, denk ik dat het bestemd is om eieren te scheiden. In de ene helft komt het eiwit en de dooier in de andere kant. De uitsparing in het midden is om het ei te breken. Door de holte krijg je een mooie rechte snede lijkt mij...vaak breekt hij op een rechte rand namelijk naar alle richtingen als je niet uitkijkt. Het is zoals je wellicht weet nooit goed als er eigeel in het wit terechtkomt. Met een rechte snede kan je mooi omkiepen om het eiwit af te laten lopen.

Het is een spoelbeker voor (aquarel)penselen. Beide helften vul je met water. De ene helft gebruik je om de kleur uit de penseel te spoelen en de volgende om de penseel opnieuw van schoon water te voorzien. De uitsparing in het midden is om het vuile spoelwater uit de kwast te strijken. Daarna moet de kwast opnieuw nat worden gemaakt met schoon water uit de andere helft om weer met een nat penseel te kunnen aquarelleren. . De 'schenktuitjes' kunnen gebruikt worden om het penseel tussentijds even neer te leggen zonder dat het wegrolt. Ook hierbij is de uitspraring in het middendeel nuttig. Een aquarelpenseel mag je nooit rechtop in een pot water zetten omdat de haren dan krom gaan staan. Wil je echt nat-in-nat werken, dan moet het papier eerst goed natgemaakt worden. Dan kan met een grote kwast, of door met het penseel -tig keer in het potje te dopen en het papier nat te strijken, maar ook door voorzichtig een beetje water uit het potje op het papier te schenken en dan met het penseel te verdelen. Daarbij is het niet nodig gelijk het potje leeg te gieten en zal dus ook geen water van de verkeerde helft overlopen als die helft niet te vol is. In de praktijk wordt het dubbele waterglas vaak gebruikt door eerst 1 helft te vullen en dat water voorzichtig op het papier te gieten en te verdelen om nat-in-nat te gaan werken. Daarna vul je beide helften met water en gebruik je het potje om het penseel te spoelen en opnieuw nat te maken.

Toegevoegd op 16 augustus 2019 15:16: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100