Welke camera is geschikt?

Ik ben op zoek naar een nieuwe camera, ik heb nu een Pentax Optio H90,
mijn budget is niet zo hoog, liefst onder de 300 euro (daarbij ook de lens inbegrepen), nog lager mag natuurlijk ook,
ik ben geen professionele fotograaf of zo, dus ik trek zo wat foto's van vanalles,
ik zag een filmpje over de sony nex-7, die heeft zo van die wieltjes waarmee je makkelijk je instellingen kan aanpassen zonder door menu's te moeten zoeken,
maar helaas de nex-7 is boven mijn budget, ik ben ook wel fan van de camera's zoals de nex-7 (compact camera's waarop je een lens kan plaatsen)
Ik film ook graag dus ook liefst een camera met redelijke filmkwaliteit (en waar je een externe micro op kan bevestigen)

Iemand suggesties? (Als die camera niet aan alle "voorwaarden" voldoet maar toch goed is mag je het ook gerust zeggen...Want voor die prijs zal het moeilijk zijn zo'n apparaat te vinden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste Thisiswhoiar, Kijk eens rond op http://www.letsgodigital.org/nl/index.html en op http://tweakers.net/ , zoek een (paar) camera(s) uit welke aan jouw wensen voldoen, en struin met die gegevens het net af naar een (eventueel gebruikte) camera binnen jouw budget. Zo heb ik ook een "nieuwe" camera gekocht.

Kijk eens naar de camera's van Panasonic Lumix-serie. De prijzen vallen over het algemeen onder de 300 Euro. De kwaliteit van de filmpjes is prima. Of een externe microfoon mogelijk is.. dat weet ik dan weer niet, ik vermoed van niet. Instellen is makkelijk. Hieronder een vergelijk tussen jouw oude Pentax Opio H90 en de Panasonic Lumix DMC-TZ25 http://www.digitalversus.com/digital-camera/face-off/8212-12686-versus-table.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100