Wat is het verschil tussen digitaal fotografie en gewoon fotografie (van uit fotonegatieven)?

Met welke maak je betere foto's,kortom wat zijn de voor en nadelen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij digitale fotografie bestaat de opnamelaag uit pixels (puntjes), hoe meer pixels hoe zuiverder de foto zal blijven na vergroten. Nu heeft men al compacttoestellen tot 14 mega pixels die men enorm kan uitvergroten zonder merkbaar verlies aan kwaliteit. Het enorme voordeel is ook dat men de opnamen nog eindeloos kan bewerken. Per interessant onderwerp kan u meerdere shots nemen, er achteraf de beste uithalen en de minder goede deleten. Digitaal kan ook eindeloos opgeslagen worden en doorgestuurd via bv email maar ook het zelf kunnen printen is een enorm voordeel. Bij een camera met negatieven is een opname niet meer te veranderen, toch niet in dezelfde mate en kost het telkens geld om die te ontwikkelen en af te drukken, men zal dus het aantal shots beperken gezien de prijs. Er zijn nog tal van voor en nadelen voor beide types maar dit is zoveel dat dit hier niet in een twee drie kan behandeld worden daarom geef ik u ook een paar links in bijlage

Bronnen:
http://digitaleversusanaloge.blogspot.be/
http://www.seniorennet.be/Pages/Computerti...

de kwaliteit van foto's hangt in de eerste plaats van de fotograaf af, in de tweede plaats van de kwaliteit van je lens en pas als laatste van je camera. Je zult niet of nauwelijks verschil zien tussen 'analoge' en 'digitale' foto's. Het grote voordeel van digitaal is dat de foto's direct te bekijken zijn (op het toestel of op een pc) en makkelijk weg te gooien als ze niet goed (genoeg) zijn, en er passen honderden tot duizenden foto's op een (sd) kaartje. Analoge foto's moeten eerst ontwikkeld worden, en er zitten meestal maar 36 opnamen op een rolletje.

De kwaliteit is grotendeels afhankelijk van de camera. Het grote voordeel van digitale fotografie is, dat je een paar honderd foto's kunt schieten waar je de mooiste later uit zoekt. Met analoge fotografie schiet je een rolletje vol, en dan moet je een nieuw rolletje plaatsen (kostbaar).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100