Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan iedereen anorexia krijgen of moet je er bepaalde aanleg voor hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

De 'aanleg' bij anorexia zit hem erin dat je bv. weinig zelfvertrouwen moet hebben, weinig vrienden, in meer of mindere mate ongelukkig zijn, je onbegrepen voelen. Vaak een combinatie van bovenstaande punten. Een aanleiding kan zijn dat je bv een aantal opmerkingen krijgt over je figuur van mensen die belangrijk voor je zijn: ouders, opa en oma, vrienden, vriendinnen, partner, iemand die je leuk vindt. Als je onzeker bent en je krijgt kritiek op je figuur, kun je denken dat je onzekerheid en ongelukkig voelen daar allemaal aan liggen. En dat als je dus af gaat vallen, dat je dan minder of geen kritiek meer krijgt. Het vreemde is dat het meestal bij meisjes van 12-18 jaar ontstaat die best een mooi figuur hebben. Als ze 10-20 kg afvallen, wat gebeurt, komen ze niet zelden op levensbedreigend lage gewichten uit. Als een meid met (flink) overgewicht anorexia zou krijgen, zou het nog 'nut' hebben. Helaas komt dit niet vaak voor. Wat niet veel mensen weten is dat ernstig ondergewicht nog slechter voor je is dan ernstig overgewicht. Ik ken een aantal meisjes die het hebben en gehad hebben. 1 ervan is zelfs onvruchtbaar geworden, voor altijd dus. Een zeer zeer nare ziekte die je leven jarenlang kan beheersen en letterlijk tientallen jaren kan achtervolgen, en ook die van je familie en vrienden. Ik kan me dan ook zeer boos maken om de modellenprogramma's op tv, waar meisjes met maatje 32 of 34 aangemoedigd worden om af te vallen, want je ziet bijna een vetrol :S! Ik kots van dit soort shit op tv. Ze weten niet half hoeveel invloed ze hebben op jonge meisjes die dromen van een mooi figuur en misschien model willen worden.

Ieder mens reageert anders op dingen die je overkomt in het leven.De ene eet de problemen weg de ander werkt zich een slag in de rondte de ander kijkt alleen maar tv of computer weer een ander pakt de fles en ook mensen die gokken willen niet geconfronteerd worden met dingen die ze niet willen of kunnen verwerken omdat dat zo n impact is geweest in hun diepe zieltje. Wanneer deze mensen iemand hebben die hun los kunnen laten en heel veel van hun houden dan heb je kans dat ze geholpen kunnen worden doormiddel van de liefde die je hun geeft. Goed voorbeeld vind ik een bekende actrice heeft haar carriere opgegeven en alle aandacht op haar dochter gefocust .Haar elke negatieve gedachtes omgezet in positieve en zelfs haar dochter naast haar in bed laten slapen zodat zij zich niet meer alleen hoefde te voelen. Doormiddel van deze positieve aandacht heeft zij haar dochter kunnen redden van de zgn ondergang. Toen deze dochter genezen was begon haar andere dochter met het zelfde probleem anorexia en ook daarmee heeft ze deze procedure weer herhaald en ook zij is genezen. Dit noem ik nou echt moederliefde ik kan niet anders zeggen.

op zich kan iedereen anorexia krijgen maar bij de meeste mensen met anorexia hebben ze er inderdaad aanleg voor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100