Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Weet iemand een artikel over de zeldzame Ziekte van Rosaï-Dorfman?

Ik ben wijkziekenverzorgster en heb een cliënt met de zeldzame Ziekte van Rosaï-Dorfman. Nu wil ik graag een artikel over deze ziekte kopiëeren en dat aan m'n collega's laten lezen. Ik vind op internet barre weinig over deze ziekte. Ik hoop dat iemand me kan helpen.

BVHD!

Weet jij het antwoord?

/2500

In het Nederlandsch tijdschrift voor geneeskunde, vol. 155 (uit het jaar 2011), afl. 27, pag. 1219-1224, staat een artikel erover: Casuïstiek - Benigne histiocytose : ziekte van Rosai-Dorfman Walter Noordzij; Erna E M Weernink; Gustaaf W Van Imhoff; Philip M Kluin; L D De Haan. De samenvatting ervan is hier te lezen: https://www.ntvg.nl/artikelen/benigne-histiocytose-ziekte-van-rosai-dorfman Toegevoegd na 36 minuten: Deze informatie is misschien ook bruikbaar: - http://cytologystuff.com/du/learn/section1981.html - Sinushistiocytose met massieve lymfekliervergroting (SHML) wordt ook wel ziekte van Rosai-Dorfman genoemd. http://www.nvk.nl/DeNVK/Documenten.aspx?Command=Core_Download&EntryId=4080 - https://www.ntvg.nl/system/files/publications/1989105100001a.pdf

Bronnen:
Picarta

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100