Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

is de grond waarop een zieke besmette ebola patient gelegen heeft een besmetting bron?

gisteren op tv werd gezegd dat het ebola virus wel 4 weken buiten het lichaam kan leven en dus besmetten. nu liggen zieke besmette mensen op de grond worden weggedragen maar als een kindje nu op die plek er doorheen loopt kan hij of zij dan gelijk besmet worden. dan is het gelijk een bron van infecties toch>

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, ebola krijg je alleen maar door direct contact te hebben met de lichaamsvloeistoffen van een patient (bloed, urine, braaksel, ontlasting, eventueel sperma en zelfs zweet). Het virus wordt niet overgedragen door de lucht. Alleen wanneer de grond bij wijze van spreken nog nat is van deze lichaamsvloeistoffen zou je op die manier besmet kunnen worden. Maar dat is een zeer onwaarschijnlijk scenario. Helaas zijn er legio manieren voor kinderen om een besmetting op te lopen ; voornamelijk veroorzaakt door een volledig gebrek aan kennis van hygiene, ziekte, gezondheid, quarantaine, preventie en dergelijke. Juist ook daarom is het zo'n grote epidemie geworden.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100