Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt herstellen van een infectie?

Ik heb sinds 1,5 een maag darm infectie. Had koorts, diarree was misselijk en had rommelende darmen. Heb nu nog last van mn darmen en ben soms licht in mijn hoofd. Vanmorgen bij de dokter geweest en ik moet uit zieken. Hoe lang duurt uit zieken? Wanneer ben ik weer beter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewoonlijk moet het nu wel zo,n beetje over gaan. Echter, als de darmflora flink verstoord is geraakt, kan dat een tijdje duren voordat die is hersteld. Zeker indien er antibiotica zijn gebruikt voor je klachten. Wat helpt is goed en gevarieerd te eten en zorgen dat je darmen iets te doen hebben. Voldoende volkorenprodukten, fruit en groenten, en voor een tijdje liever vis dan vlees. Wees in elk geval voorzichtiger dan normaal, dus was je groenten en fruit goed. Bak vlees goed door. Hoewel wetenschappelijk omstreden, hebben veel mensen baat bij probiotica, zoals die in Yakult, Vivit en dergelijke producten zitten. Gebruik deze, liefst van verschillende merken, vanwege de verschillende bacteriestammen. Gaan de klachten dan binnen een week of twee niet minder worden, dan kan je het beste terug gaan naar de huisarts. Deze kan besluiten de faeces te onderzoeken op parasieten of infecties.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100