Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik nog besmet worden met buikgriep virus als iemand het 2 weken geleden had?

Ik heb extreme angst voor overgeven, en gisteravond met iemand gezoend die 2 weken geleden buikgriep had, nu ben ik heel erg bang dat ik het nog kan krijgen. Ik vraag me af of dit virus niet allang gestorven is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat kun je nu niet meer krijgen, die persoon is nu beter en niet meer besmettelijk. Ik zou in jouw geval wel zorgen dat je nooit een voedselvergiftiging krijgt (of wel, dan ben je in 1x keer van je angst om over te geven af).

"Buikgriep is in de meeste gevallen uiterst besmettelijk. Met een simpele handdruk van iemand die buikgriep heeft, kan een nieuwe besmetting al worden veroorzaakt. Een goede hygiëne kan buikgriep besmettingen voorkomen. Meermaals per dag de handen wassen, geen oud of stilstaand water drinken en voedsel, waar mogelijk, goed koken of bakken zijn nuttige maatregelen". Indien de patient al genezen is, draagt hij dit virus niet meer bij zich en kan het dus ook niet overgedragen worden. Jij wordt dus niet ziek. Sommige virussen blijven uren of dagen in leven. In de link kan je uitgebreid lezen over verschillende virussen, wat de incubatie tijd is en hoe lang een virus kan overleven, maar je kunt zelf een hoop doen om besmetting tot een minimum te beperken. Hopelijk heb je wat aan het antwoord! http://nl.wikipedia.org/wiki/Buikgriep http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/44423-buikgriep-vaak-is-de-oorzaak-een-virus.html http://www.kennislink.nl/publicaties/spoedcursus-buikgriep-door-virussen http://www.goedgezond.be/2008/01/14/wat-is-buikgriep/ http://www.coach2day.nl/online_coaching/voeding/1560/wat_kan_ik_eten_en_drinken_bij_buikgriep.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100