Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe verloopt gen onderzoek naar borstkanker?

Mijn moeder is jong overleden aan borstkanker. Enkele tantes van haar hadden het ook. Ik zou nu willen laten testen of ik ook het borstkankergen draag. Mijn gyn zei dat dit alleen kan als mijn moeder nog zou leven omdat ze haar DNA nodig hebben. Maar ze is al 30 jaar overleden. Is dit waar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er kan gewoon onderzoek bij jou gedaan worden naar bepaalde genen. Ze kijken dan of je die hebt of niet, daar heb je geen familie bij nodig tenzij je een hele zeldzame vorm zou hebben maar dat is nu niet meteen aan de orde. Ik vraag me af wat voor opleiding die gynaecoloog heeft gehad? Ga eens naar je huisarts en bespreek het daar en zoek een andere gynaecoloog. Kijk eens naar deze folders: http://www.brca.nl/Folders/ Lees vooral de tweede door, print het uit en neem het mee. Ze kunnen jou gewoon onderzoeken op BRCA1 en BRCA2 genen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100