Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe verloopt gen onderzoek naar borstkanker?

Mijn moeder is jong overleden aan borstkanker. Enkele tantes van haar hadden het ook. Ik zou nu willen laten testen of ik ook het borstkankergen draag. Mijn gyn zei dat dit alleen kan als mijn moeder nog zou leven omdat ze haar DNA nodig hebben. Maar ze is al 30 jaar overleden. Is dit waar?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Ziekten
712
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ja en nee.
Het beste kun je eens kijken naar onderstaande link over het gen onderzoek naar kanker in de familie want het is teveel m hier te plaatsen. http://kanker.kwfkankerbestrijding.nl/kanker-in-de-familie-is-het-erfelijk/Pages/erfelijkheidsonderzoek.aspx
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Volgens mij kun je hier de antwoorden vinden die je zoekt: http://www.brca.nl/

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Er kan gewoon onderzoek bij jou gedaan worden naar bepaalde genen. Ze kijken dan of je die hebt of niet, daar heb je geen familie bij nodig tenzij je een hele zeldzame vorm zou hebben maar dat is nu niet meteen aan de orde.

Ik vraag me af wat voor opleiding die gynaecoloog heeft gehad?

Ga eens naar je huisarts en bespreek het daar en zoek een andere gynaecoloog.
Kijk eens naar deze folders: http://www.brca.nl/Folders/ Lees vooral de tweede door, print het uit en neem het mee. Ze kunnen jou gewoon onderzoeken op BRCA1 en BRCA2 genen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding