Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe weet je of je een ontstoken hartspier hebt?

Ik had griep en ik las op internet dat je na griep of tijden, een ontstoken hartspier kan krijgen. Hoe weet je nou of je dat hebt want een paar symptomen die op internet staan zijn koorts en een hele snelle hartslag maar dat heb je ook bij buikgriep.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een gaatje in mijn hart en ik kan dat dus krijgen en daarom krijg ik de griepprik. Je krijgt het vooral door een virus maar maar zelden door een griep, vaker na een virale keel- of luchtwegontsteking. Buikgriep heeft er niet zo veel mee te maken. Als je dit al krijgt dan krijg je dit een paar weken na de griep. De symptomen staan hieronder: De verschijnselen zijn afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de ontsteking. De meeste mensen met een virale myocarditis krijgen geen hartgerelateerde verschijnselen. Een hartontsteking kan gezien worden aan afwijkingen op een hartfilmpje (ECG, zie hieronder). Als verschijnselen zich voordoen, dan kunnen ze bestaan uit: Pijn op de borst Koorts Een snelle hartslag (sneller dan normaal bij koorts) Een onregelmatige hartslag Vermoeidheid Kortademigheid. Ik snap je vraag, je komt er vooral achter doordat de klachten die je had van de griep of luchtwegontsteking niet voorbij gaan en lang aanhouden (dat is dus wat mij verteld is, hier heb ik geen bron van) omdat het een complicatie is NA de eerste ziekte (dus die griep of iets dergelijks). Je krijgt het dus niet meteen tijdens de eerste verschijnselen van de veroorzakende infectie.

Bronnen:
https://www.patient1.nl/encyclopedie/ontst...

Er zijn verschillende symptomen voor een ontstoken hartspier. De duidelijkste symbolen zijn: - Koorts - Pijn op de borst - Gewrichtspijn - Abnormaal snelle hartslag - Kortademig zijn Als je 3 of meer van deze symptomen vertoond zou ik naar de huisarts.

Hoi (3 jaar te laat), ik wou mijn eigen ervaring achterlaten voor als iemand nog een keer op dingen over een ontstoken hartspier zoekt. Ik ben een jongen van 18 jaar die op 2 januari is opgenomen in het ziekenhuis hiervoor. na 6 dagen mocht ik weer weg, gelukkig. Hierbij moet ik wel vertellen dat de ontsteking maar minimaal in de hartspier zelf zat maar dat mijn hartzakje wel zwaar onstoken was. Meestal begint het daar ook bij en slaat het door op de hartspier zelf. Ik had het gekregen doordat ik net voor oud & nieuw zware griep had en tijdens oud & nieuw eigenlijk te vroeg door ben gaan feesten. Heb ook erg veel gedronken op dat moment wat natuurlijk niet handig was. 1 januari was er niks aan de hand, maar 2 januari werd ik wakker met het gevoel dat er een mes in mijn borst stak, na een aantal minuten begon ik verschrikkelijk hevige spierpijn in mijn kaken te krijgen, en na een half uur ongeveer begonnen mijn bovenarmen uit te vallen. voor de rest waren er vrijwel geen symptomen. Hoop dat iemand hier nog een keer wat aan heeft :) Groetjes, Matthijs

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100