Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

zien ze door bloed te geven of je hiv hebt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, want voordat je bloed mag geven, gaan ze eerst allerlei testen doen, waaronder HIV. Toegevoegd na 1 minuut: "Sanquin Bloedvoorziening is verantwoordelijk voor voldoende en veilig bloed in Nederland. Daarom test Sanquin elke donatie op een aantal bloedoverdraagbare aandoeningen, zoals hiv, hepatitis B en C virus, HTLV en syfilis." http://www.sanquin.nl/over-sanquin/pers/hoe-denkt-sanquin-over/donorkeuring-en-mannen-die-seks-hebben-met-mannen/ Toegevoegd na 5 minuten: Voordat je voor de allereerste keer donor kunt worden bij de bloedbank (ik neem aan dat je dat bedoeld) moet je eerst een vragenlijst invullen en nemen ze wat buisjes bloed af om o.a. op bovenstaande dingen te controleren. Als dat allemaal goed is mag je bloed doneren. Maar bij elke donatie word opnieuw een aantal dingen getest, waaronder HIV.

De vraag is niet helemaal duidelijk. Bedoel je als jij bloeddonor zou worden? Dat kan niet zonder meer, dan moet je éérst getest worden. Om te bepalen of je bloed mag geven maakt Sanquin gebruik van een medische vragenlijst. Wanneer er risicofactoren zijn voor besmetting met hiv dan mag je geen donor worden, en dus nooit bloed geven.

Bronnen:
http://www.sanquin.nl/bloed-geven/mag-ik-b...

Pas na drie maanden incubatie tijd is hiv te zien in je bloed. Bij de bloedbank testen ze dit. Als je doel bewust de bloedbank als hiv test gebruikt breng je andere mensen in gevaar. In Nederland kan iedereen bij de huisarts een gratis hiv test doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100