Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Vanaf welke leeftijd kan je dement worden?

Dus niet de gemiddelde leeftijd maar echt vanaf welke leeftijd het mogelijk is. En is het mogenlijk dat je op je 16e al dement raakt?
Bedankt!

Toegevoegd na 21 minuten:
Ik ben bang dat ik dementie heb op mijn 16e. Ik kom de laatste tijd niet goed door mijn woorden heen. Typen gaat niet zo goed meer en ik ben onhandig op sommige momenten. En ik ben ook vergeetachtig. Is dit dementie of kan het iets anders zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn verschillende vormen van dementie en daar zit ook een vorm bij die voor je dertigste kan beginnen. De vorm Alzheimer kan beginnen vanaf je 65ste. Toegevoegd na 10 minuten: Op je 16de dementie krijgen is ook mogelijk maar heel erg zeldzaam: http://voices.yahoo.com/dementia-teenager-years-documented-1889716.html Voor je dertigste is al zeldzaam: http://www.scie.org.uk/publications/dementia/young/key.asp Toegevoegd na 50 minuten: Na je aanvulling: daar kunnen wij echt geen antwoord op geven, op je zestiende is zo verschrikkelijk zeldzaam. Ga eens naar je huisarts, er zijn tig andere aandoeningen die ook in aanmerking kunnen komen bij deze symptomen en het kan ook gewoon niets zijn (je let er teveel op).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Alzheimer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100