Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

zit met een pleuritis maar heb geen eetlust meer en ook geen behoefte aan drinken. dit al sinds 2 dagen. is dit gevaarlijk? want ik krijg nx binnen.

ben niet misselijk of zo maar ik krijg gewoon niets binnen van eten of drinken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is gevaarlijk. Als je lang niets drinkt kun je uitdrogen. Het is dus belangrijk om toch genoeg te drinken, ook al heb je er geen trek in. Eten kun je best een paar dagen missen, maar misschien kun je een kopje soep nemen.

Pijnlijk, ik kan erover meepraten... Ik herken je gevoel, nergens zin, geen honger of dorst.... Maar als je niet in het ziekenhuis wilt belanden moet je in ieder geval drinken. Ik dronk ook niks, het enige wat goed viel was wat optimel en wat vla. Hou het in de gaten door je huid op te tillen op bv je hand, als deze na loslaten blijft staan... Heb je echt een vochttekort. Drink nesnoods ieder uur een paar slokjes water, maar drink!!! Heel veel beterschap

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100