Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is rauwe zalm (in Sushi) mogelijk ook besmet met Salmonella of is inmiddels alle besmette zalm uit de handel (restaurants) gehaald?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Ziekten
2.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als je het nog niet wist, het ging over een grote partij gerookte zalm van de firma Foppen, en de vermoedelijke oorzaak lag in Griekenland.
De besmetting kon optreden door een ontwerpfout van de zogeheten zalmschalen. Die bleken kwetsbaar voor het opnemen en vasthouden van een bacteriële verontreiniging. Dat liet Foppen dinsdag weten.

Zalmschalen worden gebruikt in het mechanische productieproces en werden sinds 6 maanden gebruikt. De schalen met de zalm gaan over de lopende band bij de verwerking van de vis.

Bij de door jou bedoelde sushi word verse zalm gebruikt. Nu kan dat uiteraard ook ooit eens besmet worden. Maar de kansen zijn niet groot, indien de voorgeschreven manieren van behandelen , verwerken en bewaren strikt in acht zijn genomen. En daar moeten we dan op vertrouwen. Anders kunnen we niets meer eten.
Denk je dat het produkt aantoonbaar niet aan jou eisen voldoet, moet je het niet eten.

Toegevoegd na 2 minuten:
Het foute produkt, de gerookte zalm is natuurlijk direkt nationaal en internationaal uit de handel genomen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Dat je in restaurants besmette zalm krijgt, daar hoef je niet bang voor te zijn, zij willen geen negatieve aandacht door zieke klanten en zullen dus direct na het krijgen van de informatie over besmettingen, actie ondernemen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De besmette zalm is allang uit de winkels en restaurants weg gehaald.
(Lees meer...)
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding