Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is de prognose voor leverkanker in een vroeg stadium?

Wat is de prognose voor primaire leverkanker die voortgekomen is uit een chronische auto immuun hepatitis ziekte, als je er vroeg bij bent? Met ‘vroeg’ bedoel ik een tumordoorsnede van 5 millimeter.

Vanzelf sprekende verschilt ieder mens. Maar hoe ziet de situatie (over het algemeen gesproken) eruit als men er op vroeg bij is? Denk bijvoorbeeld aan levertransplantaties, terugkerende leverkanker, uitzaaiingen, etc. De meeste internetbronnen spreken over 'slechte' prognoses. Is dat omdat de kanker (meestal) zo laat wordt geconstateerd, en dus te laat is, of omdat leverkanker een agressieve vorm van kanker is?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is natuurlijk niet mogelijk voor ons om je een prognose te geven via GV. Maar ik begrijp heel goed dat je er zoveel mogelijk over wilt weten zodat je tenminste énig idee hebt wat wel of niet mogelijk is. Ik ben even gaan zoeken en kwam onmiddellijk op de volgende site: http://www.umcutrecht.nl/subsite/cancercenter/Patienten/Soorten-kanker/Leverkanker/Behandelmethoden-bij-leverkanker/Curatieve-behandeling.htm Als ik dit lees is er echt nog een goede prognose, voorál omdat je er inderdaad vróeg bij bent. Dat is dus echt een lichtpunt! Sterkte in ieder geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100