Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Helpen Compeed Onzichtbare Patch voor koortsblaasjes?

Ik heb echt een zeer grote koortsblaas op mijn bovenste lip, net in het midden, meer aan de binnenkant. Ik heb hem ondertussen drie dagen en de kern is helemaal wit gekleurd terwijl er twee blaasjes rond zijn. Ik ben ermee naar de dokter gegaan (ik had nog nooit zo'n grote, vieze koortsblaas gezien, heb het ook nooit eerder gehad) en ze heeft me mondspoeling voorgeschreven en antibiotica. Ze zei me nog niet te beginnen met de antibiotica maar eerst de mondspoeling te gebruiken.

Ik ben nu bij mijn vader en aangezien de apotheker de mondspoeling nog moest maken heb ik het nu niet tot zondag dus ik ben alvast begonnen met de antibiotica die ik drie keer per dag moet nemen.

Maar helpen die patches ook voor zo'n grote koortsblaas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voorheen had ik regelmatig last van een koortslip: heb vanalles gebruikt; diverse zalfjes en ook de patch. Voor mij werkt de patch prima als ik de koortslip op voel komen of het blaasje nog niet doorgebroken is (dus voordat de huid kapot is). Ben ik te laat, dan gebruik ik liever een zalfje omdat ik anders veel te vaak een nieuwe patch moet plakken (door losse velletjes en vocht laten de patches dan te snel los). Wel is een patch dan handig als je het even een uurtje af wilt dekken tijdens bv een etentje of dergelijke. Succes want het is erg vervelend!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100