Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe slecht is het om na een beroerte (1 1/2 mnd geleden) wijn te drinken?

Mijn kameraad heeft dit helaas moeten beleven , maar de 2x dat we nu 'kontakt' hebben gehad vraagt hij steeds naar wijn , hij is nu in opname en ik wil graag op visite maar wil geen wijn mee brengen , ik denk dat hij pissig wordt, ik begrijp de vraag wel ! hij wil (natuurlijk) graag deze wereld waarin hij nu zit verdoezelen , maar......... zijn koppie werkt uitsteekend , maar de motoriek en spraak zijn erg aan getast

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt er deels aan wat voor CVA hij heeft gehad: een bloeding of een embolie. Daarnaast is het de vraag of alcoholgebruik samengaat met medicatie die hij nu waarschijnlijk gebruikt. Ik zou me laten adviseren door zijn artsen: hij kan wel wijn willen drinken, maar jij wilt niet dat ie daardoor (meer) medische problemen krijgt toch? In sommige gevallen zal het niet zo'n probleem zijn, en dan zou ik zo'n klein flesje meenemen. Als de artsen zeggen dat het niet kan, dan kan het niet. Als je vriend dan boos wordt, moet hij bij zijn artsen zijn en niet bij jou. Sterkte ermee, want dit zijn lastige situaties.

De man is in een dieptepunt van zijn leven, het komt misschien nooit meer goed, waarom zou je hem een wijntje misgunnen? Laat de man lekker genieten. Of heb je het (verdoezelen) over veel meer dan 'een wijntje'? Dan wordt het verhaal anders.

Wat te denken van een alcoholvrij wijntje?

Bronnen:
www.alcoholvrij.com

Alcohol na een beroerte kan geen kwaad, maar dan heb ik het over één, maximaal twee wijntjes. Dit is dan 'sociaal drinken'. Hou het echt bij maximaal twee; overmatig alcoholgebruik bevorderd hoge bloeddruk en vergroot dus de kans op een tweede beroerte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100