Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik moet me galblaas laten verwijderen ,risico om weer trombose te krijgen verhoogd door eerder doorgemaakte trombose?

Heb hevige galblaaskoliek gehad en nu nog erg last ervan.
ik heb 2 jaar geleden trombosebeen en longembolieén gehad,ik heb dan nu ook een verhoogd risico op nogmaals trombose te krijgen als ik geopereerd moet worden is mij toen verteld,een knieoperatie willen ze daardoor niet gaan uitvoeren ,is dit risico ook hoger als de galblaas word verwijdert door middel van een kijkoperatie(laparoscopie)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Trombose kun je krijgen bij lange vluchten in een vliegtuig, bij bedlegerigheid en na een ingreep. Je krijgt dan ook spuitjes in de buik hiervoor, Fraxiparine. Iedereen loopt risico op het ontwikkelen van een trombose. Tegenwoordig is dit goed te behandelen. De bedlegerigheid is niet meer als vroeger, enkele uren na een ingreep moet je al weer naast het bed. Hoe kleiner de ingreep (duur) hoe minder risico je loopt, maar je loopt risico. Maar dat zal een arts je ook vertellen.

Het zal er deels ook aan liggen wat de reden van de tromboses was. Bij een knieoperatie kun je niet direct je bed weer uit (en immobiliteit is gevaarlijk als je geneigd bent tot trombose), bij een galoperatie wel. Overleg met je arts of het risico op trombose verhoogd wordt en of je eventueel preventief (meer) antistollingsmiddelen moet (gaan) gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100