Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom krijgt niet iedereen griep?

Er is een epidemie nu. Nochtans krijgen 99.9% geen griep.
Hoe komt dat?
-Ze worden niet besmet.
-Ze zijn immuun door een vorige griep.
-Ze worden licht besmet en hun immuunsysteem maakt antistoffen.
Welk zou het zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je genoeg weerstand hebt, dan maakt je lichaam inderdaad genoeg afweerstoffen en hoef je niet ziek te worden. En als je niet of weinig in contact komt met anderen die de griep hebben, kun je ook nauwelijks geinfecteerd raken. Immuun door een vorige griep is bijna niet mogelijk, omdat alle griepsoorten heel anders zijn.

Iemand met een goede conditie is veel minder vatbaar voor infecties. Ook kan er geheel of gedeeltelijke immuniteit bestaan tegen een aantal virusvarianten, want er heersen er altijd meerdere. Een complicerende factor is dat er naast griep ook veel verkoudheid voorkomt in het winterseizoen. Ook die wordt veroorzaakt door verschillende soorten virussen (novo en corona), die kunnen muteren. Het is dus mogelijk dat je weerstand door verkoudheid wordt aangetast waardoor de kans groter is dat je griep krijgt. Ik denk zelf dat hoge doseringen vitamine C de weerstand tegen griep- en verkoudheidsvirussen vergroten. Sinds ik die gebruik heb ik geen griep en verkoudheid meer gehad. Daarvoor was ik enkele malen per jaar aan de beurt met verkoudheid en eens in de paar jaar met griep. Eens in de paar jaar vanwege die gedeeltelijke immuniteit, antistoffen tegen heersende virusvarianten.

Ik leef heel gezond, met vitamientjes enzo. Maar ik heb toch een flinke verkoudheid gekregen. Na een dag vaak stomen was het de volgende dag zo goed als voorbij. Dus mijn lichaam herstelt zich wel snel. Maar ik denk dat als iemand in je directe omgeving ziek is je het toch krijgt, ondanks je flinke portie vitaminen die je vaak tot je neemt. En mss hebben diegene die het niet krijgen niet iemand getroffen in hun directe nabijheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100