Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Komt braaksel alleen uit de maag?

Of kan het ook dieper vandaan komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In zeldzame gevallen kan het ook uit de twaalfvingerige darm komen. Toegevoegd na 1 minuut: Volgens wikipedia: Wanneer het braken meerdere malen achter elkaar plaatsvindt is de maag leeg en komt er vrijwel niets meer naar buiten. In zulke gevallen kan het voorkomen dat men gal opbraakt. Dit is door de hevige spierbewegingen uit de twaalfvingerige darm naar boven geperst. In sommige zeer zeldzame gevallen bevindt zich 'ontlasting' in het braaksel. Dit is voedsel dat afkomstig is uit de dunne of dikke darm en dat in verre staat van vertering verkeert. In zulke gevallen wordt het voedseltransport in de darmen geblokkeerd door bijvoorbeeld een verstopping, verkleving of tumor. Aan het daadwerkelijk overgeven van ontlasting gaan vaak klachten zoals hevige buikpijn en naar ontlasting stinkende oprispingen vooraf. Ook dit geldt als een medisch noodgeval.

In sommige zeer zeldzame gevallen bevindt zich 'ontlasting' in het braaksel. Dit is voedsel dat afkomstig is uit de dunne of dikke darm en dat in verre staat van vertering verkeert. In zulke gevallen wordt het voedseltransport in de darmen geblokkeerd door bijvoorbeeld een verstopping, verkleving of tumor. Aan het daadwerkelijk overgeven van ontlasting gaan vaak klachten zoals hevige buikpijn en naar ontlasting stinkende oprispingen vooraf. Ook dit geldt als een medisch noodgeval.

Braaksel komt inderdaad niet alleen uit je maag. Als je maag helemaal leeg is, dan ga je gal overgeven. Ik heb dit vaak meegemaakt, en dat is heel onplezierig, omdat het voor mijn gevoel van heel ver moet komen. Sinds mijn galblaas operatief is verwijderd heb ik er ook geen last meer van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100