Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kunnen ouders van kinderen die waterpokken hebben, en het zelf al hebben gehad, het virus toch doorgeven aan andere mensen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja..want de waterpokken kan je zelfs twee keer krijgen.. Toegevoegd na 3 minuten: de waterpokken is een virus dus het kan zeker http://waterpokken.10-tips.nl/complicaties.html

Nee, want het waterpokkenvirus wordt doorgegeven door speekseldruppeltjes, b.v. in niesbuien aan het begin van de besmetting. Verder kun je het krijgen van vocht uit de bultjes. Op het moment dat je de waterpokken overal hebt, heb je het virus al enkele dagen te pakken. Alleen kinderen die zelf de waterpokken hebben, hebben waterpokkenvirus in hun speekseldruppeltjes.

Waterpokken wordt veroorzaakt door een virus, dit virus blijft na de waterpokken latent in het lichaam aanwezig. Dit betekend dat het wel in het lichaam aanwezig is, maar geen ziekteverschijnselen veroorzaakt. Het virus kan gereactiveerd worden, dan veroorzaakt het meestal gordelroos. Het vocht dat in de blaasjes zit, bij zowel waterpokken als gordelroos, is besmettelijk. Kinderen met waterpokken zijn al 10 tot 21 dagen (incubatietijd) voor het krijgen van blaasjes besmettelijk. Bij ouders die al waterpokken gehad hebben kan gordelroos ontstaan, hiervan is alleen het vocht uit de blaasjes besmettelijk.

Bronnen:
college op school

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100