Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is de ziekte MS al te genezen? (Multiple Sclerose)

Bij Verzorging moet ik een presentatie houden over een chronische ziekte, hiervoor heb ik de ziekte MS uitgezocht. Nu is er een deelvraag of de ziekte te genezen is, is dat misschien mogelijk of totaal niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, de ziekte is helaas nog niet te genezen. Er bestaan wel goede medicijnen die de ziekte kunnen onderdrukken. Helaas heeft niet iedere patiënt hier baat bij.

Bronnen:
Ervaring met een naast familielid met de ziekte

Nee. MS is niet te genezen. Over de oorzaak van de ziekte tast men immers nog steeds in het duister. Er zijn wel al therapieën die opstoten kunnen uitstellen en/of minder zwaar maken, maar een medicijn dat je voorgoed van MS afhelpt bestaat er niet, en is voorlopig ook niet in de maak.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondhei...

Nee. Er zijn wel patiënten (en ook artsen) die ontzettend veel hoop vestigen op stamcelbehandelingen, en zelfs patiënten ook uit Nederland die hiervoor naar een bepaalde kliniek ergens in Azië reizen (zou na moeten zoeken waar precies) maar dit is allemaal nog zeer experimenteel, en de resultaten zijn dubieus. Er is wel medicatie die de schubs (plotselinge aanvalsgewijze verslechtering bij M.S.) kunnen verminderen in frequentie en duur. Deze medicatie is niet geschikt voor elke vorm van M.S. Zie de bron voor verschillende soorten medicatie.

Bronnen:
http://www.umcg.nl/NL/Zorg/Volwassenen/zob...

Nee, MS is niet te genezen, de ziektebeloop is wel te beinvloeden met medicatie die het aftakelproces zou moeten vertragen, er zijn verschillende medicijnen die allemaal op hun eigen manier iets doen. Verder is "bewust" leven ook van grote invloed, gezond eten, rust nemen wanneer dat nodig is, bepaalde substanties vermijden(drugs bijvoorbeeld)en bijvoorbeeld niet in de sauna(ontstekingen gedijen erg goed op warmte) een van de belangrijkste dingen is: luisteren naar je lijf. Ik heb MS, ik zal je een privébericht sturen met mijn emailadres, als je vragen hebt beantwoord ik ze graag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100