Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag je met een baby en/of een klein kindje, op bezoek gaan, naar iemand die nog maar net terug is van een chemotherapie?

Mijn vader moet morgen namelijk voor een eerste behandeling en ik wil natuurlijk hem zo snel mogenlijk weer zien. Maar heb een zoon van 0.5 en 3.5 jaar en hoor van allerlei verhalen, van dat het 2 dagen niet mag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Afhankelijk van het type behandeling van je vader kan dit voor je vader een risico zijn. Ik zou aanraden om je vader dit te laten overleggen met de oncologieverpleegkundigen waar hij behandeld wordt. Daarnaast zal hij thuis hygienemaatrgelen moeten treffen voor ontlasting zodat hij gezinsleden en bezoek niet blootstelt aan besmette urine en feces. Ook hiervoor zijn instructies beschikbaar bij de afdeling waar hij behandeld wordt

voor je vader maakt het niets uit .voor jou en de kids wel.het is inderdaad niet handig om de kids in jezelf de eerste 2dagen na een chemo behandeling boot te stellen aan het gif.ook speeksel is een gevaar.dus een kusje bv kan niet .ook het toilet moet bv na elk bezoek van je vader schoon gemaakt worden.heel veel sterkte.

Normaal is dit geen probleem tenzij de bloedwaarden (Lage leukocyten) van jouw vader zodanig worden dat er risico voor infectie is en jouw kinderen bv. verkouden zijn en daardoor jouw vader met zijn verminderde weertand infecteren. Juist nu heeft jouw vader een oppepper nodig omdat het erg spannend is hoe de medicijnen gaan werken en kleinkinderen kunnen een stimulans zijn. Veel sterkte en inspiratie in het begeleiden van jouw vader.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100