Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

betekent een rode vlek waar een teek op je lichaam zit dat je de ziekte van lyme hebt?

Ik heb namelijk een teek op mijn kont, en rondom de teek zit een rode plek.
En de teek zit er midden in/
Ik heb verder geen kringen e.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als de rode vlek bestaat uit kringen dan is het de hoogste tijd om in de gierende looppas naar de dokter(spost) te gaan! je bent dan namelijk gestoken door een vrouwtjesteek en die brengen de bacterie over war de ziekte van Lyme uiteindelijk door ontstaat. Je hebt dan zsm medische hulp nodig om de teek te verwijderen en om te beginnen met je antibioticakuur. Hoe eerder je dat doet, hoe minder de kans op nare gevolgen. Is het slechts een gewone rode vlek dan hoef je niet te rennen, maar toch zeker nog vanavond naar de dokter gaan want die teek moet eruit en er moet goed naar gekeken worden. Soms komen de kringen pas later namelijk. dus ZSM de dokter bezoeken!

De ziekte van Lyme openbaart zich niet direct. Wél even langs de huisartsenpost om de teek goed te laten verwijderen!

nee niet iedere teek is drager van de ziekte van lyme, maar laat dat beest zo snel mogelijk verwijderen.

Een rode vlek om een teek kan ook zeggen dat er een lichte ontsteking aan het optreden is. Maar als jij een teek op je kont hebt moet je zorgen dat je als de donder van die teek af komt, dus hup, naar de huisartsenpost. Waarschijnlijk zullen ze je daar meteen een penicillinekuur meegeven tegen de beginnende ontsteking en om de eventuele Lyme meteen de kop in te drukken. Zelf er af halen kan ook, maar dan nog: hup naar de huisartsenpost voor die rode vlek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100