Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je wormpjes (aarsmaden) krijgen van kaas?

sorry voor het onderwerp maar ik wil het nu toch wel eens weten. Ik kon op internet geen enkel verband vinden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Als je HEEL lang wacht, kun je wel wormen krijgen in je (rauwmelkse) kaas, maar dat zijn kaasmaden, en die hebben niets met aarsmaden te maken. Die krijg je in de regel via ontlasting (van huisdieren meesta) , en dan vaak nog indirect door handen niet wassen na het spelen in de zandbak bijvoorbeeld. (Als je de kaas buiten hebt laten liggen op een plek waar veel honden hun behoefte doen zou het eventueel kunnen natuurlijk, maar dan is de besmetting indirect, en dat heeft niets met 'van kaas krijgen' te maken. Er is geen enkel verband.

indirect zou dat kunnen ja. als een besmet iemand geen goede hygiene in acht neemt, en de kaas hanteert zonder grondig de handen te wassen, kan het zijn dat je eitjes binnenkrijgt en zo besmet raakt. maar dat kan ook gebeuren bij marsepein, vleeswaar, en ga zo maar door.

ik weet niet van kaas, maar mijn vrouw, als ze gehakt klaarmaakte, at ze er een deel rauw van op. ze had zoveel wormen dat je er een week me kon vissen. de dokter gebeld, en zei dat dat heel goed van het gehakt kan komen, en daarna nooit meer gedaan, en geen last meer gehad. en onze gehaktballen zijn een stuk groter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100