Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb vrijdag mijn antibiotica kuur afgemaakt voor keelontsteking, ik had al een paar dagen geen keelontsteking meer, sinds gister wel weer keelpijn.

Kan dit alweer een keelontsteking zijn? Of is dit gewoon keelpijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou de dokter weer even bellen als ik jou was. Heb je er vaak last van? En heb je je amandelen nog? Dan zou ik overwegen om die eruit te laten halen.. Ik heb er sindsdien nooit meer last van. Daarvoor aan de lopende band.. Succes!

Terugkerende keelpijn of keelontsteking kan ook het gevolg zijn van de ziekte van Pfeiffer. Dit kan door bloedonderzoek worden aangetoond. In het geval van de ziekte van Pfeiffer werkt geen enkel medicijn en moet er gewoon veel rust genomen worden. Dus terug naar de huisarts en vraag om je bloed te onderzoeken.

Het kan zijn dat de kuur net niet alles heeft weg gekregen en na een paardaagjes weer lekker broeien van de achtergebleven bacterien kan het heel snel weer terug komen. Dit is ook de reden waarom je een kuur moet afmaken, omdat antibiotica ook goede bacterien dood die wel je keel (of welk lichaamsdeel dan ook de kuur voor was bedoeld) beschermen en dan de bacterien sneller ziek maken. Toegevoegd na 2 minuten: Vanaf het laatste haakje is het een rommelpotje, dus lees hier maar verder ;-) En dat na het stoppen van de kuur de ziekmakende bacterien sneller groeien dan de "gezonde"bacterien en je dus snel weer ziek wordt.

Als je ook koorts hebt is het vreemd, dan moet je even overleggen met je Huisarts. Heb je dat niet en je voelt je verder niet ziek dan kun je best even proberen of het lukt met pijnstillers en koud drinken of waterijs, blijven de klachten aanhouden ook hier opnieuw naar je Huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100