Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik hier aan doen, keelpijn en tegelijkertijd overgeven?

Ik heb al 3 dagen heel erge keelpijn, maar vandaag ben ik ook misselijk en moet ik overgeven. Dit doet echt heel erg pijn door de keelpijn. Kan ik op een of andere manier de pijn verzachten, heeft iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het maagzuur kan bij veel overgeven klachten aan je slokdarm en keel geven. Wat je kunt door is het zuur neutraliseren en dat doe je door er iets basisch tegenover te zetten, dat neutraliseert het zuur. Melk werkt dan uitstekend. Neem gewoon een glas melk en drink telkens een paar slokjes, je zal zien dat het helpt. Eventueel kun je ook rennies of gaviscon o.i.d. gebruiken, ook dat neutraliseert het zuur. Voor de keelpijn kun je het beste wat honing nemen (bijvoorbeeld in de thee), eventueel ook strepsils o.i.d. Als je klachten verergeren of te lang aanhouden, neem dan even contact op met je huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100