Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb een zware bloedarmoede wat zou dit kunnen zijn?

Heb een zware bloedarmoede heb veel te weinig bloedplaatjes, ook rode cellen en witte cellen. Momenteel zijn de onderzoeken nog bezig zou iemand kunnen weten wat het zou kunnen zijn?

Toegevoegd na 1 minuut:
leukemie is het niet in de komende dagen zullen ze iets meer weten heb ene beenmergpunctie moeten ondergaan

Toegevoegd na 4 dagen:
heb de uitslag het is aplastische anemie

Weet jij het antwoord?

/2500

Via dit medium is dit onmogelijk om te zien met zo weinig informatie. Je vraagt om een mogelijke diagnose welke veel meer onderzoek vergt. Hopelijk levert het onderzoek iets op waardoor je weet wat de oorzaak is. Je kunt wel kijken of er voedingsstoffen zijn die je helpen bij de opbouw van bloedcellen. Gedroogde ongezwavelde perzikken zijn hierom bekend als het gaat om opbouw van hemoglobine (rode bloedcellen)

De beenmergpunctie zal sterke aanwijzingen geven. Je kunt beter de (eind)resultaten afwachten dan gaan raden. Ik ben blij voor je dat het geel leukemie is. er zijn meer -minder ernstige- bloedziekten. Als enige aanvullende suggestie : heb je met zware metalen gewerkt?(vooral in zoutvorm zijn Pb,Hg, Cd enz erg vergiftig.) is dat het geval, bespreek dit dan met de specialist. Ze zullen ook al naar foliumzuur (b11) en cyanocobalamine(B12) alsmede ijzer (Fe) gekeken hebben. Wat mij wel op valt is dat het totaal bloedarmoede is, de algehele aanmaak lijkt verstoord. Dit kan wijzen op een algemene beenmergdepressie. Sommige medicijnen, radioactieve straling en zware metalen kunnen dat veroorzaken. Het is dus niet alleen belangrijk wat de oorzaak is maar ook wat de veroorzaker is. Ik wens je veel sterkte!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100