Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb ziekte van crohn,in plaats van afvallen,word ik alleen maar dikker,mijn buik lijkt net 8 mnd zwanger.wie heeft dit ook?

ik wil graag tips om van die dikke buik af te komen,ondanks de ziekte van crohn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Prednison veroorzaakt vaak gewichtstoename bij crohn-patiënten. Meestal slik je dat tijdelijk, en dan verdwijnen die extra kilo's ook weer, gelukkig. Op internet is veel informatie over crohn. Er is zelfs een startpagina over deze ziekte! http://darm-crohn.startpagina.nl/ En een NL vereniging http://www.crohn-colitis.nl/ Voor jongeren met crohn is ook een speciale site met veel informatie en een forum. In dat forum wordt jouw vraag ook beantwoord. Succes met zoeken naar informatie.

Bronnen:
www.ccjongeren.nl

Ik heb gehoord dat het door de medicijnen kan komen bvb Entocort. Tja, en dan zal er niet veel aan te doen zijn als je ze nodig hebt...

Heel vervelend! Ik kan me alleen niet voorstellen dat er geen patiëntenvereniging is, of een speciale verpleegkundige voor dit soort vragen. Heb je wel eens gezocht op de site van de levermaagdarmstichting bijvoorbeeld? Mogelijk bestaan er ook gespecialiseerde diëtisten? Zie ook de link. Het is dus: maagleverdarm...

Bronnen:
http://www.mlds.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100