Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang ben je ongeveer uit de running bij een longontsteking?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt een beetje aan je conditie en hoe oud je bent. Het kan variëren van 2 tot 6 weken voordat je helemaal genezen bent. Beter iets langer uitzieken dan te snel weer beginnen.

Ik heb het net gehad ik ben 15 met een goede conditie. Mijn longontsteking was een wel een erge zeg maar. ;) ik ben 1 week thuis gebleven. Daarna had ik nog wel pijn maar door mijn verveling ben ik naar school gegaan. De conditie is wel erg achteruit gegaan. Maar naar 2 weken voel je er nog nauwelijks iets van.

Jonge mensen in goede conditie herstellen binnen twee tot drie weken van de meeste vormen van longontsteking en houden er geen blijvende schade aan de longen aan over. Het herstel van het bacteriële type begint binnen een paar uur na het begin van de antibioticabehandeling. Ernstige vormen, zoals veteranenziekte (legionellapneumonie), kunnen echter dodelijk zijn, vooral bij kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100