Bestaat een pijnloze dood?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, terwijl je slaapt sterven

Als je overlijd in je slaap, gaat dit pijnloos en merk je er niks van. Toegevoegd na 39 seconden: Het schijnt ook dat verdrinken een pijnloze dood is. Heb ik ooit eens ergens gehoord.

Ja die bestaat bijvoorbeeld; overlijden in je slaap.

Ja die bestaat. Een plotselinge dood kan pijnloos zijn. In de slaap in slapen. Of door een ongeluk direct overlijden.

Jawel hoor, overlijden in je slaap gebeurt meestal pijnloos. Ook mijn eigen moeder is een aantal jaren geleden heel vredig en pijnloos in haar slaap gestorven.

Daar zullen we wel nooit echt achterkomen, net zo min of er een bestaan is ná de dood. Ik kan me echter wel indenken, dat met genoeg morphine je een heel eind komt in pijnloos sterven. Toegevoegd na 2 minuten: Ik zie hier meerder antwoorden die gaan over overlijden tijdens de slaap, maar wie zegt, dat het pijnloos was? Dat nemen we maar zelf even aan. Ik weet het niet zo zeker.

In principe is actieve euthanasie ook pijnloos - het probleem daarbij is alleen dat de reden om voor euthanasie te kiezen doorgaans niet pijnloos is.

Nee. Jij zelf voelt iets, of de mensen die van jouw houden voelen pijn omdat je bent heen gegaan. Toegevoegd na 14 minuten: Een koolmonoxide vergiftiging schijnt vrij onopgemerkt te verlopen. Je word duf en valt in een zeer diepe slaap.

Daar kunnen we van alles over beweren, maar de enigen die het antwoord kunnen geven zijn er niet meer. Ondanks slaap, morfine of coma, kan niemand met zekerheid zeggen of de dood echt geheel pijnloos c.q onbewust intreedt. Mij persoonlijk lijkt een onverwachte dood door een ongeluk het minst pijnloos of angstig: 'he never knew what hit him'.

Behalve tijdens natuurlijk slapen, wat al een paar keer, op diverse manieren, gezegd is, kan het ook via narcose gevolgd door het toedienen van een z.g. onomkeerbaar narcosemiddel. Dierenartsen zijn hier zeer bedreven in. Afgezien van de etische problemen die dat vooralsnog met zich meebrengt zou zulks, zuiver fysiek gezien, eigenlijk ook prima met mensen kunnen. Want "wij" zijn op de keper beschouwd, ook "gewoon" zoogdier ....

Mijn zoon is verongelukt als passagier in een auto; men trof hem met open ogen en handen aan en dat wil zeggen dat hij niets heeft gevoeld c.q mee heeft gekregen van het "gebeuren".. hij is overleden aan een schedelbasisfractuur en dwz dat alle zenuwen direct, pijnloos, zijn afgesneden.. Dus ja, pijnloos sterven kan , ook door een ongeluk..

ja als je bijvoorbeeld zomaar doodomvalt door een hartaderbreuk denk ik dat je niets voelt.Of door een hartstilstand

Iedereen zit nu wel mooie antwoorden te geven, maar die zijn nog nooit dood geweest. Eigenlijk stel je nu een vraag waar toch nooit een antwoord op te vinden zal zijn.

Er is een film waarin een jongen sterft door uitlaatgas van de auto waarin hij zit. Hij "valt in slaap". Ook pijnloos, maar veel stank. Ik zeg natuurlijk niet hoe hij dat deed.

In theorie wel, maar niemand is ooit teruggeweest om het te vertellen. De vraag die mij bezig houdt is of dit een algemene vraag is of dat je zelf overweegt een eind aan je leven te maken? In het laatste geval is er informatie verkrijgbaar uitboeken enzo.

Zonder dat je het merkt, omringt door(stevige) bommen die opeens afgaan? Lijkt me niet echt pijnlijk als je niet eens iets ervan merkt..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100