Heeft een pasgeboren baby evenveel bloed in zijn lichaam als een volwassen man?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, daar heeft een baby de ruimte niet voor. Naarmate het lichaam groeit neemt ook de hoeveelheid bloed toe. Een volwassen man heeft gemiddeld tussen 5 en 7 liter bloed in zijn hele lichaam.

Nee, een volwassen man heeft aan bloed al meer gewicht dan een gewone gezonde baby met alles er op en eraan weegt.

Nee. Dat past niet. Bloed maak je zelf weer aan als je dat nodig hebt. Een volwassenen heeft ongeveer 5 liter bloed. Als je een beetje bloed kwijt raakt, maakt het lichaam weer nieuw bloed.

een volwassen is veel groter dus in een baby past niet zoveel bloed.

Een pasgeboren baby heeft 300-400 ml bloed, dat is ongeveer de hoeveelheid van een blikje cola. Een volwassen persoon heeft ca. 5l. bloed.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/h...

in absolute zin niet, zie alle bovenstaande antwoorden. In relatieve zin echter wel! Het percentage van het bloed dat door rode bloedcellen wordt ingenomen heet het hematocriet. Dat ligt bij babies hoger dan bij de volwassenen. Dat komt weer doordat een pasgeborene een iets andere soort rode bloedcellen aanmaakt, omdat het daarmee het transport van zuurstof uit de placenta vergemakkelijkt.

De hoeveelheid bloed van een volwassen past niet in een baby. "Het bloedvolume is de totale hoeveelheid bloed die door het lichaam stroomt. Dat is normaal gesproken ongeveer acht procent van het lichaamsgewicht. Een volwassene heeft gemiddeld 5 tot 5,5 liter bloed. Het bloedvolume moet groot genoeg zijn om alle weefsels in het lichaam een goede doorbloeding te kunnen bieden."

Bronnen:
http://www.gezondiza.nl/%7B33e00cf3-8b3c-4...

Natuurlijk niet. Het gewicht van het bloed van een volwassene is circa 2 maal zo groot als van een baby

Volgens mij is het zo. Als je het gewicht van je lichaam door 8 deelt, zoveel liter bloed heb je ongeveer in je lichaam. Daarom is het niet bij alle mensen gelijk. Bij volwassenen zal dit neer komen op circa 5 a 8 liter bloed.

Bronnen:
erg lang geleden gehoord op de ehbo.

Verhoudingsgewijs zal dat inderdaad gelijk zijn. In liters wijkt het wel af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100