Wat is de beste, meest natuurlijke remedie bij beginnende keelpijn?

net terug uit zonnig Turkije, gebroken nacht en opeens keelpijn. ik zag in de supermarkt hoestmiddelen en zuigtabletten, is er iets natuurlijkers dat helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel rust en slapen. Warmte. Geen melk drinken. Toegevoegd na 2 minuten: Kamillethee.

Voor mij helpt veel drinken. Ik drink dan voornamelijk thee en limonade of thee met honing. Dus ik vind dat dat natuurlijke middelen zijn die helpen.

thee maken van salieblaadjes en deze drinken.

gewoon gorgelen met zout water..dat helpt het beste

Koelen door ijs te eten

Gorgelen met zout water helpt de osmotische druk in je keel te verlagen. Water met citroensap helpt tegen overmatige slijmvorming en een snoepje of een pepermuntje helpt net zo goed als desinfecterende zuigtabletten om de keelpijn te verzachten.

Gorgelen met zout water doet het altijd goed. Verder neem ik als ik keelpijn heb veel kippenbouillon en 's avonds voor het slapengaan een glaasje kruidenlikeur.

Ben het eens met de andere antwoorden en je zou ook een vitamine bruistablet kunnen nemen dat helpt soms ook wel, of beter even veel fruit eten.

Gorgelen met Superrol, dat zijn jodiumtabletten. Te koop bij drogisten. Zout kan ook vanwege het jodiumgehalte, maar Superrol werkt beter. Ook handig in huis te hebben voor wonden.

Een oud huismiddel dat mijn moeder altijd bij ons deed als kinderen; een theedoek nat maken met warm water, iets uitknijpen, zout erop strooien, dubbel vouwen zo breed als je hals en met een veiligheidsspeld om je hals vastmaken. Een wollen sjaal erom heen en na een glas kamillethee met honing, naar bed. de volgende dag was het echt weg. Je zou de handdoek ook nog eens in een plastic zak kunnen doe, onder de wollen sjaal. Zo ontstaat een broeieffect en dit is ook goed. Ben je er verkouden bij, dan kun je er uistukjes i.p.v. zout indoen, dit geeft weer lucht bij verstopte neus. Ook verse citroen eten of de partjes uitzuigen is wel vies, maar het helpt. Of thee van verse gember met honing werkt goed. Toegevoegd na 13 minuten: Hoestmiddelen en keelpastilles of zuigtabletten helpen niet, ze verzachten alleen even. Je kunt dus beter naar natuurlijke middelen grijpen om de natuur een handje te helpen bij de weerstand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100