Bestaan er ook mensen die geen "tastzin" hebben?

Ik bedoel dus mensen die geen pijn voelen.
Het is immers ook een zintuig, net als het horen en zien enzovoorts..

Toegevoegd na 7 minuten:
Ik had wat duidelijker moet zijn..
Ik bedoel eigenlijk mensen die totaal geen tastzin hebben, dus ook geen aanraking kunnen voelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja die bestaan. Door een genetisch foutje lijden deze mensen aan een zeldzame zenuwaandoening waarbij ze geen pijnprikkels doorkrijgen.

mensen met lepra...

dat heet analgie en schijnt wel voor te komen. Geen pijn voelen is handig voor vechtersbazen. Stig Larsson gebruikte dat ook in zijn trilogie Millenium.

Ja die bestaan. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je zenuwen beschadigd zijn geraakt. Deze groeien maar zelden weer "aan elkaar". Het kan in het klein gebeuren, maar soms is de schade veel groter, denk aan dwarslaesie Toegevoegd na 1 minuut: En het hangt er dan ook vanaf of de sensorische (gevoel) of de motorische (beweging) zenuwen beschadigd zijn.

Ja, dat zijn de paar mensen op de wereld die lijden aan HSAN type 5. Dat is een uiterst zeldzame genetische afwijking die maakt dat pijnsignalen hun hersenen niet bereiken. Hier kan je over een meisje dat deze aandoening heeft lezen: http://www.trouw.nl/opinie/letter-en-geest/article2843226.ece/Meisje_zonder_pijn_.html

het komt in zeldzame gevalen voor dat mensen geen tastzin hebben in het hele lichaam deze hebben ook de grootste problemen omdat zij ook niet kunnen voelen of iets heet is ik kende vroeger iemand die na een ongeluk geen gevoel meer in zijn rechter hand had en brande zich regelmatig op zijn werk (lasser)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100