Hoe lang is het afweersysteem aan het werk na een vaccinatie?

Ik ben wel benieuwd hoe lang het lichaam de tijd nodig heeft om de stoffen uit de vaccinatie 'aan te vallen'. En is dat bij iedere persoon/soort vaccinatie hetzelfde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn sowieso verschillende vormen van vaccinatie, actieve en passieve. Bij actieve immunisatie worden verzwakte of dode ziekteverwekkers ingespoten. Bij passieve immunisatie worden rechtstreeks de antistoffen ingespoten. Actieve immunisatie heeft de voorkeur, omdat het lichaam dan zelf aan het werk moet, maar in het geval van zieke of verzwakte mensen gebruiken ze vaker de passieve vorm. Toegevoegd na 1 minuut: Het verschilt per persoon hoe snel het gebeurt. Het hangt er van af hoe het met het afweersysteem gesteld is, en of je al eerder een dergelijke vaccinatie hebt gehad. Bij een herhalingsvaccinatie komen de antistoffen veel sneller op gang, omdat ze de stof dan herkennen van de vorige keer.

Het hep. B virus werkt 10 tot 15 jaar in je lichaam, misschien zelfs wel langer. Daarna moet je opnieuw de load laten bepalen en z.n. bijvaccineren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100