Waar gaat het water in je oor heen, na het zwemmen en of douchen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat water wordt tegengehouden door je trommelvlies. En dan loopt het er weer uit. Toegevoegd na 1 minuut: Als het trommelvlies niet goed afsluit, of als er een gaatje in zit, dan kan je er last van hebben dat het water niet goed weg kan.

Dat loopt er gewoon weer uit! Toegevoegd na 1 minuut: Eventuele kleine druppels die verder nog achterblijven drogen vanzelf op.

Er weer gewoon uit. Het blijft in de open gehoorgang.

Als je na het douchen of zwemmen last hebt van water dat achter blijft (verstopte oren) is dat niet zo zeer het water, danwel je oorsmeer, dat door het water een beetje op drift is gekomen. Het moment dat je oor weer open 'plopt' Heerlijk!

achtergebleven water zal er altijd weer uitkomen dan wel niet door de oorgang dan wel door de buis van eustagius Toegevoegd na 2 minuten: de buis van eustachius is een buis die van je oren naar je mond en oorholte, die er voor zorgt door te gapen of geeuwen dat de druk aan weerskanten van het trommelvlies gelijk blijft (knap staaltje techniek het menselijk lichaam)

Er zijn al wat goede antwoorden genoemd. Wat bij mij altijd goed helpt, is als ik ga slapen. Dan lig je op je zij en voel je na een paar minuten dat het water er weer uit loopt.

Zolang het trommelvlies in tact is via de gehoorgang naar buiten en anders via de buis van Eustachius

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100