Als je veel afgevallen bent en je wil de oorzaak (minder eetlust door medicatie) prive houden, wat kan je dan als rede geven?

Ik ben niet sportief.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De ultieme methode om af te vallen is minder eten. Dat kun je toch gewoon als reden opperen? De manier waarop je dat gedaan hebt is een ander verhaal, waar je het helemaal niet over hoeft te hebben.

Dat ligt er een beetje aan of je nu echt te mager bent geworden, of dat je nu juist een leuk gezond gewicht hebt. Als dat laatste het geval is, dan mompel je iets over een nieuw geheim recept. Of een andere manier van koken Of je leeftijd. Of op je werk zeg je: ja, jullie laten mij ook zo hard werken!

Je kan toch zeggen dat je wilde afvallen en dat je daar tot nu toe behoorlijk goed in slaagt ? Als het voor jou een negatieve bijwerking is, zou ik contact opnemen met de dokter en overleggen wat er eventueel aan te doen is.

Eigenlijk gaat dit niemand iets aan, maar als mensen toch vragen stellen kun je altijd zeggen, dat je blij bent die kilo's kwijt te zijn. Ik wilde er altijd al iets vanaf en door vasthoudendheid is het mij gelukt. Gewoon door minder te eten, gezonder te eten en meer te bewegen. Maak er maar wat van.

Gewoon zeggen dat je verliefd bent :-)

Lastig hoor! Want je moet bij het geven van een andere dan de werkelijke reden, wel rekening houden, dat die reden dan ook geloofwaardig moet zijn. Anders ben je nog veel verder van huis, en gaan mensen speculeren. Dat zou nog weleens veel vervelender kunnen zijn. Het enige wat ik kan bedenken is, dat je zegt dat jij dit zo wilt. Gewoon dat je het fijn vindt om heel slank te zijn. En dan maar afwachten. Ik wil me nergens mee bemoeien, maar misschien moet je je ook nog eens afvragen waarom dat zo nodig prive gehouden moet worden. Medicatie lijkt me niet iets waar mensen zo'n moeite mee zouden hebben. Sterkte!

Als iemand tegen je zegt: Hey, ben je afgevallen? Gewoon zeggen: Inderdaad ja, leuk dat je het zegt :) Ik zeg meestal dat ik gestopt ben met koekjes eten en daardoor ben afgevallen.

Ik zeg: eerlijkheid duurt het langst! Bij degene hou het bij koekjes of afslank thee, of je eet geen friet meer.

Als je de oorzaak prive wilt houden en dus geen antwoord wilt geven, maar ook niet wilt liegen, dan zou je geheimzinnig kunnen glimlachen en "voor je een vraag, voor mij een weet" kunnen antwoorden. Toegevoegd na 49 seconden: ik bedoel te zeggen: "voor JOU een vraag, voor mij een weet".

Het klinkt alsof je je wilt/moet rechtvaardigen dat je afgevallen bent. Zolang je dat niet hoeft, kun je toch gewoon zeggen, wat je wilt zeggen? De waarheid, een smoesje of gewoon dat je erg blij bent hoe je er nu uitziet (als dat het geval is, of als je nu te mager zou zijn: 'met de kerst zitten de kilo's er weer op!').

Gewoon zeggen dat je het erg druk hebt gehad en daardoor wel eens een maaltijd hebt overgeslagen en dat stress ook af doet vallen. Tja, de winter komt eraan en dan heb je zowiezo moeite met eten in het begin. Altijd al gehad!;)

Zeg gewoon dat je het Sonja Bakker dieet hebt gevolgd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100