Is het slecht voor het lichaam en de groei van een 15jarige om iedere dag een stuk of 20 push- en situps te doen?

Ben een man

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dit is niet slecht voor de groei. 20 push- en situps zijn helemaal niet zoveel. heeft alleen maar positieve effecten.

Het is niet gezond op die leeftijd om zwaar aan fitness te doen. (met gewichten) Push en sit ups kunnen niet zo heel veel kwaad. Mijn dochter is een fanantiek turnster van 9 en moet ze ook doen.

Nee, onder voorwaarde dat ze niet gaat forceren. Dus geen 50 keer als ze maar 25 kan. Op dat moment druk je met de spieren, die op die leeftijd zeer sterk zijn in verhouding tot het skelet, de boel uitelkaar. Meestal is dat op het punt waar de spieren aan het skelet zitten. Meestal zijn dat blijvende blessures. Waar je wel voor moet oppassen op die leeftijd is het toevoegen van gewicht zoals bodybuilders doen. Maar juist uitgevoerd en met uitsluitend haar lichaam kan het geen kwaad. Uitbereiden met 2 tot 3 per week. Dus als ze meer wil voor het uitbouwen van kracht en conditie en ze doet nu 20, dan mag ze daar volgende week 22 van maken. Maakt ze daar de week daarop 24 van en dat gaat te moeilijk, dan weer een week terug naar 22.

Toen ik die leeftijd had deed ik heel veel lichamelijk zwaar werk en ik heb er niets aan overgehouden. Ook mijn lengte is precies de gemiddelde van Nederland. Geen enkel probleem dus. Zo'n jong lijf moet wel heel wat meer kunnen verdragen dan die paar oefeningen.

je lichaam kan dat makkelijk hebben je moet alleen niet heel fanatiek gaan trainen. nu krijg je gewoon een lekker strak lijf.

ikzelf train ook best wel (3 X per week) en doe ook zo'n 25 push ups en sit ups.nou,vlgs mij kan dat helemáál geen kwaad,maar als je het te snel wilt doen of tevéél(zeker in het begin) dan moet je oppassen,want dat kan dan een belasting voor je spieren zijn,weet je.Je moet het ook langzaamaan opvoeren,net als met de halters (je hebt kleine halters om gewichten te heffen om b.v. je bicepsspieren,je onderarm je borstspieren en deltaspieren sterker te maken).naast trainen = zwemmen een hardstikke goeie manier om je lichaam a.h.w. te ontspannen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100