Wie weet een term - en remedie - voor iemand die een soort tegenovergestelde is van een hypochonder?

De meeste mensen herkennen het wel: iemand die je (meer) dan heel graag mag moet volgens jou hoognodig het advies van een arts inwinnen, maar de persoon in kwestie bagatelliseert zijn of haar klachten en blijft maar uitstellen. Bestaat er al een term voor zo'n persoon? "Subhypochonder" lijkt mij wel aardig, maar volgens google bestaat dat woord niet. Wie weet een betere naam. En, belangrijker, wie heeft een goede tip?
Alles is geoorloofd, als de persoon in kwestie zich daarmee maar laat overhalen....Alvast dank voor leuke namen en eventuele tips&trucs!

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo iemand noem je een struisvogel en die doet aan struisvogelpolitiek oftewel je kop in het zand steken en daarom denken dat het er niet is. Oftewel vluchtgedrag vertonen, heel hard psychisch wegrennen van je problemen. Hoe noem je zo iemand... ? "Bang" denk ik.. Hypochondrie is trouwens een psychische aandoening: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypochondrie Iemand die hypochondrisch is, is bang om een ernstige ziekte te hebben. Dat is een angststoornis. Iemand die denkt dat het hem/haar niet zal overkomen is eigenlijk gewoon bang en durft dus niet onder ogen te komen dat het ook jou zou kunnen treffen.

Dat heet een optimist! De remedie heet een pessimist met overredingskracht of een realist.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100