Wat is de oorzaak van pijn halverwege rechter ribben?

Sinds een halfjaar heb ik een duidelijke pijnplek halverwege mijn rechter ribben boog ( ter hoogte van lever en 12 vingerige darm en nèt achter- en òp de ribben. De pijn is er altijd, is niet voedsel gerelateerd ( als je erop drukt doet het duidelijk nòg meer pijn ).Ik heb al allerlei onderzoeken gehad ( coloscopie, gastroscopie, echo bovenbuik, bloedonderzoek, etc) maar nergens is een oorzaak te vinden. Bestaat er zoiets als "bursitis" op die plek of anders een vorm van artrose? Wie heeft hier ervaring mee? Ik word er een beetje moe van.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, bursitis bestaat daar niet (zit geen slijmbeurs) en arthrose is hoofdzakelijk gewrichts georienteerd, en dan in het bijzonder gewrichten welke intensief worden belast. Wat ik soms zie is een disfunctie in het bewegen van de ribben (bijvoorbeeld de op- en neerwaartse beweging bij ademhalen. Indien dit niet goed verloopt (om wat voor reden dan ook) kan er soms een lokale afklemming ontstaan van een klein zenuwtakje wat richting de buik verloopt via de ribben. Deze kunnen een kermerkend, scherp lokaal pijnlijk gevoel geven in met name het huidgebied. Lichamelijk onderzoek is in dergelijke gevallen essentieel (bijvoorbeeld; hoe wil de betreffende rib bewegen aan zijn aanhechting aan de rug?). Op basis van jou info is er in dit geval enkel speculatief wat over te zeggen, dus kan er volledig naast zitten.

ik zou eerst nog eens n second opinion vragen.het moet toch ergens vandaan komen.vraag ook n onderzoek bij n neuroloog.misschien is t iets met n zenuw die beknelt zit o.i.d.

Ik weet niet of je hier iets aan hebt, maar dit is wat mijn man als diagnose kreeg. Zie link

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100